Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Eδεσαν και έδειραν 84χρονη για να της πάρουν... 150 ευρώ


Ο ένας δράστης, μόλις 14 ετών, συνελήφθη και ομολόγησε, ενώ ο δεύτερος, 26 ετών, αναζητείται από τους αστυνομικούς

Για 150 ευρώ δύο Ρομά χτύπησαν, έδεσαν και εγκατέλειψαν μια 84χρονη γυναίκα στο ισόγειο σπίτι της στη Λαμία. Ο ένας δράστης, μόλις 14 ετών, συνελήφθη και ομολόγησε, ενώ ο δεύτερος, 26 ετών, αναζητείται από τους αστυνομικούς.

Το "κουβάρι" της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το πρωί της Δευτέρας, όταν κόρη της 84χρονης προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της. Καθώς η μητέρα της δεν απαντούσε, η κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας έσπευσε στο σπίτι της για να δει τι συμβαίνει, και μόλις έφτασε τη βρήκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, χτυπημένη στο πρόσωπο και σε σημεία του σώματός της.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας με σοβαρά τραύματα.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν στην Ασφάλεια Λαμίας έναν 14χρονο Ρομά, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εξέτασής του ομολόγησε τη συμμετοχή του στη ληστεία μαζί με έναν ακόμη 26χρονο.

Όπως κατέθεσε, την Κυριακή το βράδυ μπήκαν στο σπίτι της 84χρονης από ανασφάλιστη πόρτα. Έδεσαν με μονωτική ταινία τα χέρια της 84χρονης, τη χτύπησαν για να τους πει που έχει κρυμμένα χρήματα και στη συνέχεια ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού όπου βρήκαν και πήραν 150 ευρώ που είχε η 84χρονη γυναίκα.

Φεύγοντας την εγκατέλειψαν χτυπημένη και δεμένη στο σπίτι της.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 26χρονο, ενώ παράλληλα εξετάζουν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο "δίδυμο" να έχει συμμετοχή και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις στην περιοχή.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: