Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Νεκρός ο Μάριον Κόλα


Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του συνεργού του που ξέφυγε - Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός 

Πραγματική μάχη δόθηκε τα ξημερώματα, περίπου τις 6.00, στα βουνά του Σουλίου, λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, μεταξύ αστυνομικών και των δύο Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων. Από τους πυροβολισμούς νεκρός έπεσε ο Μάριον Κόλα, ενώ ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα κατόρθωσε να ξεφύγει και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν περίπου 100 σφαίρες, κάτι που δείχνει τη «σκληρή» μάχη που έδωσαν οι άντρες των ΕΚΑΜ. Στον νεκρό Κόλα, πέραν από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ εντόπισαν τους δύο επικίνδυνους Αλβανούς, σε πολύ κοντινό σημείο από εκεί που είχαν χαθεί τα ίχνη τους μετά τον εντοπισμό τους από τις θερμικές κάμερες, στη Βροσύνα, από την πλευρά της Θεσπρωτίας. Ήταν πεζοί και όταν κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς έγινε πραγματική μάχη.

Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός των ΕΚΑΜ. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα, ενώ αυτή την ώρα μεταφέρεται στην Αθήνα προκειμένου να χειρουργηθεί.

Οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Κούπα.

Πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Ωστόσο, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.

Η δράση του Μάριον Κόλα

Οι φονικές διαθέσεις του σκληρού κακοποιού Μάριον Κόλα είχαν φανεί από το 2010, όταν είχε συλληφθεί από αστυνομικούς στον Βύρωνα για ληστείες τραπεζών.

«Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε», είπε στον αστυνομικό που τον συνέλαβε.

Από την απόδρασή του και μετά έχει δολοφονήσει δύο ανθρώπους στην Ελλάδα, την 25χρονη Κατερίνα στα Ίσθμια και τον 38χρονο αστυνομικό της Ασφάλειας Λιβαδειάς.

Μάλιστα ήταν επικηρυγμένος και στην Αλβανία, από τις οικογένειες δύο ανδρών τους οποίου είχε δολοφονήσει την δεκαετία του 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια: